Forum szkolne dla Liceum i Gimnazjum On-Line
Nie jesteś zalogowany.
Witam. Jestem zainteresowany nauką w liceum ogólnokształcącym, ale nim podejmę decyzję chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa egzaminów.
Czy na zakończenie każdego semestru wymagany jest przyjazd do Bydgoszczy? Jeśli tak to czy szkoła ma możliwość zapewnienia taniego pobytu na ten czas? Jak długo trwa sesja egzaminacyjna?
Pozdrawiam Wiesiek
Na zakonczenie kazdego sema trzeba byc obowiazkowo.Pobyt w Bydgoszczy wg wlasnych mozliwosci ....ale jest wybor.Egzaminy trwaja jakies 3 dni. [[ jak ktos nie zda za pierwszym razem to szkola daje i drugie szanse ]]. Nauka w tym liceum jest latwa i sa luzy. Ja juz jestem w 3 sem i sama nie wiem jak mi sie to udalo. Chyba litosc milosiernych nauczycieli.
Pozdrawiam .
Wiesiek napisał:
Witam. Jestem zainteresowany nauką w liceum ogólnokształcącym, ale nim podejmę decyzję chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa egzaminów.
Czy na zakończenie każdego semestru wymagany jest przyjazd do Bydgoszczy? Jeśli tak to czy szkoła ma możliwość zapewnienia taniego pobytu na ten czas? Jak długo trwa sesja egzaminacyjna?
Pozdrawiam Wiesiek
Tak jak już zostało powyżej napisaneegzaminy są obowiązkowe. Odbywają się co pół roku i trwają od popołudnia w piątek do niedzieli.
Pod tym adresem można znaleźć wszystkie noclegi w Bydgoszczy:
http://www.bydgoszcz.pl/turystyka/noclegi/
Można zainteresować się Szkolnym Schroniskiem Młodzieżowym. Są tam dobre warunki, jest tanio i blisko szkoły (około 2 km).
W tym roku egzaminy trwają od 25 do 27 czerwca, mam samolot powrotny w ostatni dzień, a konkretnie w niedzielę rano o 10. Czy Grupa Słuchaczy I semestru Liceum Ogólnokształcącego ma przewidziane egzaminy także w niedzielę, zależało by mi na dostaniu się na ten właśnie lot, bo następny mam za 4 dni.
Nie mogę teraz na te pytanie odpowiedzieć, szczegółowy harmonogram egzaminów najwcześniej zostanie ustalony w kwietniu.
Wróciwszy do poprzedniego pytania, czy już harmonogram istnieje??
W tym tygodniu zostanie ustalony. Ogłoszony w następnym.
ogłoszony został harmonogram dla semestrów maturalnych, a co z innymi semestrami, proszę o w miarę szybką odpowiedź
Harmonogram jest już ustalany. Najprawdopodobniej na początku maja będzie dostępny.